FALUN

Advokat Peter Ahltin om åtalet

Den 34-årige man som misstänks ha mördat sin sambo i Falun i höstas, åtalades igår. Mannens advokat Peter Ahltin tycker att åtalet är vitt hållet och att det saknas konkreta uppgifter om hur kvinnan dödats och av vem.

Enligt åtalet ska mannen ha övervägt att erkänna brottet vid ett förhör. Det känner inte mannens advokat Peter Ahltin till.

- Det förstår jag inte vad åklagaren menar, under den tid jag varit inkopplad har jag inte upplevt att det varit något sådant. Han har hållt samma inställning att han inte har något med hennes död att göra.

Den åtalade mannen menar att han skulle ha drogats, kidnappats av okända män och vaknat upp vid sin sambos döda kropp. Men nu har polisen bevis i form av bland annat foton, att mannen varit i Stockholm och i föräldrahemmet under den tiden.

- Hur man än tolkar detta så har det ingen automamtisk bäring för vem som tog livet av kvinnan. Den tilltalade har rätt att ljuga på vilka punkter han vill, säger Peter Ahltin.

Motivet ska enligt åtalet vara att mannen skulle tjäna pengar på sin sambos död, i form av en livförsäkring på 1 miljon kronor. Men det handlar också om att han varit svartsjuk och våldsam i tidigare relationer.

- Det är bara spekulationer. Snarare har det i undersökningen kommit fram i förhören att paret varit mycket förtjusta i varandra, säger Peter Ahltin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista