Falun

Första rättegångsdagen slut

Uppdaterad 16.50

Första rättegångsdagen mot den 34-åring som misstänks ha mördat sin sambo i Falun har tagit slut. Åklagarna avslutade sin s k sakframställan med att redogöra för fyndplatsundersökningen och obduktionen. I morgon kommer den 34-årige mannen att förhöras av åklagaren.

Åklagare Nicklas Eltenius ägnade senare delen av sin genomgång under måndagen åt den händelse när 34-åringen den 18 september i fjol sökte upp en sommarstugeägare och upprört berättade att han upptäckt sambon död i skogen vid Norr Bertilsbo, mellan Falun och Rättvik.

Enligt åklagaren hade mannen omedelbart sagt till stugägaren att kvinnan låg död i terrängen, en uppgift som 34-åringen senare för polisen inte kändes vid.

Efter flera timmars förhandling fortsatte den åtalade 34-åringen att inte se sig omkring i rättssalen. Han tittade envist rakt fram och såg aldrig åt sidan där den döda sambons anhöriga och åhörarna satt.

Åklagarna berättade avslutningsvis om obduktionen, som inte kommit fram till dödsorsaken på grund av att kroppens föruttnelse gått för långt.

Första rättegångsdagen tog slut kl 16.45. I morgon kl 08.30 fortsätter förhandlingarna. Försvararen Peter Althin kommer då att ge en kortare sakframställan. Sedan är det dags för förhör med den misstänkte 34-åringen.

Dalanytt/TT
dalanytt@srse

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".