Män i kris ska få hjälp

Falu och Borlänge kommuner öppnar en kris- och våldsmottagning för män som har svårigheter i relationer och som kanske använder hot eller våld.

Familjeterapeuterna Claes Holm och Leif Jonsson ska hjälpa män i kris.

- Det behöver inte vara kopplat till våld men vi erbjuder rådgivning på telefon eller personliga besök, säger Claes Holm.

På mottagningen ska man också jobba med män som befinner sig relationsbetingade i kriser.

- Alla kanske inte vill gå i familjerådgivning utan vill hellre prata med män och då är det här en möjlighet, säger han.

Grundtanken med kris- och våldsmottagningen är att möta män som utövar våld på olika sätt.

- Är man i en kris finns det alltid risk att vissa män som blir frustrerade använder våld och här hittar vi sätt som är bättre och som inte är kränkande.

- Det kan handla om en situation där mannen - eller kvinnan, tycker att han har gått över gränsen. Det kan handla om hot eller knuffar, sparkar eller slag, säger Leif Jonsson.

- Oavsett om det var meningen eller inte så kan det vara en situation där det kan finnas skäl att vända sig till kris- och våldsmottagningen.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".