Falun-Borlänge

Företag i samarbete stärker regionen

Föreningen Näringslivet Falun-Borlänge ökar starkt i medlemsantal. Förra året var ökningen hela 36 procent. En vision är att visa upp området som starkt och effektivt.

– Men målsättningen är i sig inte att vara många medlemmar, säger Maria Rolander, som är verksamhetsledare i föreningen.

– Men ju fler vi är, desto större blir nätverket och därmed möjligheterna till affärer.

Föreningen startades 1995 med några få företag. Den har växt kraftig och har nu över 500 anslutna företag, varav 180 anslöt sig under 2009.

– Det är viktigt att företagarna håller ihop och hjälper varandra, inte minst i svåra tider, tycker Bengt Nyberg, som driver ett företag inom industrilogistik och har nyss blivit medlem.

– Själv driver jag ett ensamföretag och vill ha ett nätverk, som jag kan vända mig till då jag behöver olika former av tjänster.

Näringslivet Falun-Borlänge bedriver även andra verksamheter än företagsfrågor. Exempelvis samarbetar man med arbetsförmedlingen, för att hjälpa arbetslösa ungdomar att få praktikplatser.

Maria Rolander ser mycket positivt på framtiden och utvecklingen av regionen.

– Vår vision är att vi ska vara en stark och attraktiv region, framhåller hon.

dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista