ICA-bygge upprör i Ludvika

Många Ludvikabor fortsätter att protestera mot den storbutik som ICA vill bygga i Vallaskogen i Ludvika. Men kommunen står bakom bygget och ICA har i efterhand justerat planerna något.

ICA vill bygga i Vallaskogen i Ludvika, i ett naturområdet som är centralt beläget. Många människor har protesterat mot detta och i morgon kommer ett nytt protestmöte att hållas. Dit är representanter för såväl ICA som kommun och allmänhet inbjudna.

En av dem som kommer att gå på mötet är Wolfgang Grummich. Han vill inte ha något ICA-bygge i Vallaskogen.
– Vi vill att barnen ska kunna vara i parken, säger Wolfgang Grummich.

Wolfgang Grummich tycker att ICA visst får komma till kommunen men det han och många andra protesterar emot är platsen som bygget ska ske på.
– Det är ICA som bestämmer och det är det vi tycker är fel.

I morgon hålls ett protestmöte och leder inte det till någon förändring kan det bli aktuellt att hålla bort byggarna rent fysiskt, säger Wolfgang Grummich. 
– Det finns folk som säger att vi ska bli trädkramare och blir vi tillräckligt många kommer vi nog att tänka över det, säger Wolfgang Grummich.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista