Pulkförbud efter olycka

Sexårige Daniel skadades svårt i Åsbobacken i Avesta förra helgen när han blev påkörd av en äldre ungdomar som åkte på en madrass. Och nu kan det bli aktuellt med ett förbud mot allt utom skidåkning i backen, enligt Ola Lindbeck, ordförande för Avesta alpina klubb.

Ikväll kommer Avesta alpina klubb att diskutera eventuella säkerhetsåtgärder som kan bli aktuella efter olyckan förra helgen. Ordförande Ola Lindbeck säger att allt utom skidor är förbjudet i backen. Men bara när liften är öppen, vilket den inte var vid olyckstillfället.

Pojken blev påkörd av flera äldre barn som åkte på en madrass. Han vårdas nu på lasarettet i Västerås med en sprucken mjälte. Tillståndet är kritiskt. Den skadade pojkens föräldrar kritiska mot att det är tillåtet att åka på madrasser i familjebacken. Jan Pedersen är sambo med pojkens mamma och han tycker att man definitivt ska införa ett pulkförbud i Åsbobacken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista