Nöjda ansikten i Brage efter segern mot Öster med 3-1.
Superettan

Brages första seger - 3-1 mot Öster!

IK Brage tog på tisdagskvällen sin första seger i Superettan. Detta efter 3-1 (2-0) mot Öster hemma på Domnarvsvallen.

Daniel Åkervall blev tvåmålsskytt och det var de individuella prestationerna som fällde avgörandet för dalalaget.

Första målet kom efter 35 minuters spel. Robbin Sellin svarade för ett fint inlägg som gick förbi Johan Eklund fram till Daniel Åkervall. Det här målet blev dock mycket omdiskuterat, eftersom domaren först lyssnade med linjemannen, som hade vinkat för offside, men sedan ändå tog beslutet att godkänna situationen.

Några minuter senare slog Sellin till igen, den här gången med ett volleyskott som betydde 2-0 för Brage. Öster var i det här läget ett lag i obalans och lade för mycket fokus på situationen vid Brages ledningsmål...

Före ledningsmålet var det två försiktiga lag som uppträdde på Domnarvsvallen. Framför allt hemmalaget var tillbakadraget och Öster höll i taktpinnen - dock utan att skapa de där riktigt heta målchanserna.

Öster, genom David Vidarsson, reducerade i upptakten av andra halvlek. Brages Daniel Åkervall gjorde därefter, i den 84:e minuten - sitt andra mål för kvällen, när han - i Östers jakt på kvittering - avslutade en spelvändning med att skjuta 3-1. Johan Eklund och Pontus Hindrikes förarbetade fint.

Öster, som kom till den här matchen från 2-0 mot Landskrona, fick alltså vända hem utan poäng. För Brage var det den första trepoängaren i Superettan 2010.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista