Fler hemsidor för funktionshindrade

- Jag ser det som en rättvisefråga att webbplatser görs mer tillgängliga för konsumenter med funktionshinder, säger Karin Lindell, Konsumentverkets generaldirektör.

Fler webbplatser bör göras tillgängliga för funktionshindrade, anser Konsumentverket. På många hemsidor kan de som ser dåligt öka storleken på texterna, men fler åtgärder behövs.

Webbplatser som blivit certifierade för god tillgänglighet av Funka nu, ett kunskapsföretag som specialiserat sig på tillgänglighet på internet, är bland annat läkemedelsportalen fass.se och Föreningssparbankens hemsida.

Konsumentverket har för egen del gjort det möjligt för synskadade att ta del av artiklar via skärmläsare och få texter upplästa. Webbplatsen är nyligen certifierad för god tillgänglighet av Funka Nu.

Konsumentverket har regeringens uppdrag att öka konsumenternas tillgång till god information, vägledning och utbildning. Samtidigt pågår ett arbete med att underlätta för konsumenter med funktionshinder av olika slag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista