SUPERETTAN

Brage tog tredje raka segern

Brage ångar på i Superettan. På lördagen vann laget mot Jönköping Södra med 4-1 (2-0) inför drygt 3 000 personer på Domnarvsvallen. Det här var Brages tredje raka seger och just nu parkerar laget i toppen av tabellen. 

Matchen kunde dock fått en annan utveckling om Jönköping fått in det skott som i matchinledningen gick i insidan av stolpen. Brage var lite pressat i början av första halvlek och när Robbin Sellin bokfördes för 1-0 kom det som en välkommen hjälp.

Målet var spektakulärt. Sellin slog till med vänsterfoten ute vid sidlinjen, nästan från halva plan. Jönköpings målvakt hade solen i ögonen och stod långt ute och fick, när han sedan vände sig om, se bollen segla in i nät.

Tre minuter senare kom 2-0 på hörna, innickat av Johan Eklund. Det här tog udden av J Södras fortsatta ansträngningar under den första halvleken, men efter paus fortsatte jakten på ett reduceringsmål.

Mitt i den måljakten vände Brage i ett snabbt anfall och efter diverse fina kombinationer kunde Daniel Åkervall skicka in 3-0 med en vänstervolley. 4-0 kom också när Johan Eklund styrde in ett skott från Slavik Jevtuschenko.

Jönköpings reducering var mest en liten tröst för allt slit. Brages effektivitet tog knäcken på gästerna i den nästan 25-gradiga värmen på Vallen. I och med segern är Brage tabelltrea, åtminstone fram till att Örgryte har spelat sin match i den sjunde omgången.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista