val 2010

Vill argumentera ner SD:s politik

Tre av fyra av Dalarnas partier vill debattera med Sverigedemokraterna i årets valrörelse. Precis på samma sätt som de gör med andra partier.

Det framgår av den undersökning bland länets politiker som Sveriges Radio har gjort. Peter Nygren är ordförande för Folkpartiet i Älvdalen och för honom är det självklart att ta debatten.

- Om nu Sverigedemokraterna skulle dyka upp i Älvdalen så tar vi debatten annars blir det ett annat utanförskap, säger Peter Nygren.

- Vi ska bemöta dem med argumentation och inte stänga dem ute för det innebär bara att de står utanför och argumenterar själva utan att få något som helst mothugg.

Sveriges Radio har frågat alla partiordföranden på kommunnivå i Dalarna hur de ser på att debattera med Sverigedemokraterna.

Av de som svarade säger fem procent att de vill debattera invandrings- och integrationsfrågor med SD. Bara nio procent uppger att de inte vill debattera med SD överhuvud taget. 75 procent säger ja till att ta debatten precis som med vilket annat parti som helst.

- Vi måste visa på bristerna i deras politik, om vi inte bjuder in dem så kan de argumentera utan att bli motsagda och då kan de säga vad som helst, så vi måste argumentera ner deras politik, säger Peter Nygren.

Dalanytt
dalanytt@sr.se