Ung kvinna mordoffer

Det var en yngre kvinna som fött barn som hittades i en utbränd bil i Björsjö. Det visar den rättsmedicinska obuktionen som gjordes i Uppsala i går. Fortfarande kvarstår misstanken att kvinnan mördats men dödsorsaken har ännu inte kunnat fastställas.

Kvinna är heller inte identifierad ännu. Kroppen är så förstörd efter branden i bilen att det är svårare än vanligt att göra en identifiering.

Den kommer nu sannolikt att ska genom undersökning av kvinnans tandstatus och DNA-analyser. Och det jobbet väntas inte vara klart den här veckan, skriver polisen i ett pressmeddelande i dag.

I Dalarna och angränsande län finns cirka 150 personer som är anmälda försvunna. Genom obduktionen, som alltså visat att det handlar om en yngre kvinna som fött barn, har den mest intressanta gruppen kunnat reduceras till en handfull personer.

I Björsjö pågår fortfarande undersökningen av platsen där två utbrända bilar påträffades. Snön har avlägsnats genom tält och värmefläktar. Den tekniska undersökningen av bilarna är ännu inte avslutad. Analyser av prover återstår.

Cirka 150 personer har hittills hörts i den här mordutredningen. Dörrknackningsförhör med folk i Björsjö har genomförts och pågår fortfarande, dessutom hör polisen personer som passerar genom byn för att försöka få klarhet i när dom två bilarna kom till platsen och när dom brann.

En del av dom uppgifter som polisen fått fram genom dom förhören skiljer sig åt. Och dom uppgifterna analyseras nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".