V:s partistyrelse blir utan dalmas

Just nu pågår Vänsterpartiets kongress i Stockholm. Ombuden ska förutom att välja ny partiledare även anta ett nytt partiprogram och utse en ny partistyrelse. Dalariksdagsmannen Anders Wiklund från Borlänge har suttit i partistyrelsen, men nu vill han inte vara med där längre.

- Det har varit tungt att sitta i partistyrelsen, säger Anders Wiklund, som nu alltså ger upp styrelsearbetet och väljer att inte ställa upp till omval där.

Vänsterpartiet har just nu problem med att det finns en höger och en vänsterfalang inom partiet. Man kallar dom traditionalister och förnyare. Lars Ohly som nu väljs till ny partiledare och som själv kallar sig för kommunist han tillhör traditionalisterna.

Anders Wiklund däremot är en förnyare och med en traditionalist i partitoppen som sen samlar andra traditionalister omkring sig så känner sig Anders Wiklund nu alltför utanför.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".