Kopparstaden anmälda till HO

Lars Burman i Falun har anmält bostadsbolaget Kopparstaden till Handikappombudsmannen eftersom han inte får någon bostad som går ihop med de behov som hans autism gör att han har.

Lars Burman är autistisk, det gör att han är mycket känslig. Hittills har han inte mått bra i någon av dom lägenheter som Kopparstaden erbjudit honom. Det har varit problem, med kyla men framförallt med lyhördhet.

Förra vintern hittade Lars Burman inget annat alternativ än att bo i en barack på regementsområdet.

Nu är han i akut behov av ny bostad. Men den senaste lägenheten som han tittade på hos Kopparstaden och som han själv godkände, den fick han inte.

Själv upplever han sig som portad och har vänt sig till Handikappombudsmannen eftersom han menar att det handlar om ren diskriminering.

På Kopparstaden vill man inte i media kommentera enskilda ärenden, men säger att det är svårt för ett bostadsbolag att tillhandahålla bostäder anpassade för personer med psykiska funktionshinder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".