Tio tjänster ska bort på Dalademokraten

Tio anställda kommer att sägas upp från tidningen Dalademokraten. Det är resultatet av förhandlingar mellan facket och företagsledningen som avslutades igår. Det är både journalister och grafiker som kommer att drabbas när tidningen måste spara tre och en halv miljon kronor fram till utgången av 2005.

Sofia Olsson Olsén är redaktionschef på Dala Demokraten och hon berättar att det är svikande annonsintäkter som gjort att tidningen nu måste spara tre och en halv miljon.

- Det är redaktionell personal som kommer att drabbas. Personalen är den största kostnaden för tidningen. Därför är det där vi måste spara, säger Sofia Olsson Olsén.

Sofia Olsson Olsén berättar att varslen skapat en jobbig situation på redaktionen, både för personalen och för ledningen. Hon menar också att läsarna kommer att märka av neddragningarna på tidningen.

- Det kommer inte att gå osynligt förbi. Det är så pass många tjänster det berör att det kommer att märkas utåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".