Avesta

Både enskilda och kreditinstitut lurade

En 29-årig man från Avesta har i flera fall lurat både kreditinstitut och privatpersoner på pengar. I några av fallen har han också använt sig av en annan persons identitet.

Mannen har nu åtalats vid Falu tingsrätt. Enligt åtalet har har han lurat fyra mindre kreditistitutet att betala ut totalt 9 000 kronor i lån, pengar som han inte haft för avsikt att betala tillbaka. I två av fallen har han använt sig av en annan persons identitet och åtalet handlar därför också om urkundförfalskning.

Åklagaren hävdar dessutom att mannen försökt förmå ytterligare två kreditinstitut att låna ut pengar till honom. Det handlar i de fallen om 17 000 kronor.

Dessutom åtalas mannen misstänkt för bedrägerier mot 28 privatpersoner

På olika internetsidor har han annonserat ut varor till försäljning. Han har också svarat på annonser, som lagts ut om varor som någon önskade köpa. Han har därefter förmått dem att överföra pengar till hans bankkonto, men inte levererat varorna.

På det här sättet har han lurat till sig 23 000 kronor

dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".