Arkivbild på kommunalrådet Maria Pettersson. Foto: Stefan Ubbesen
Ludvika

Tackar nej till uppvaktning

Luvdika kommun tillhör de kommuner i länet som inte kommer att vara representerade på regeringens mottagning i dag som hålls samband med kronprinsessbröllopet. Kommunalrådet Maria Pettersson (S) väljer att inviga det nya biblioteket på hemmaplan istället.

Fyra S-styrda kommuner i länet avstår från att delta i regeringens mottagning i samband med kronprincessbröllopet. Kristdemokraten Lennart Sacrédeus (KD) anser att det är fel att inte delta i uppvaktningen av brudparet.

- Det är ofint att tacka nej, menar Sacrédeus.

Kommunalrådet Maria Pettersson (S) från Ludvika är en av de som avstår. Hon hänvisar till att hon inviger kommunens nya bibliotek istället.

- Det känns viktigare för mig att vara hemma när vi gör en så stor investering i kommunen och ska inviga den, säger hon.

De fyra S-styrda kommunerna Ludvika, Smedjebacken, Borlänge, och Hedemora har tackat nej till mottagningen. Maria Pettersson (S) anser inte att det är någon politisk markering mot kungahuset.

- Det finns fyra s-styrda kommuner till och de är ju reprsenterade där, säger hon.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".