Manligt nätverk i Dalarna

Dalarna har nu fått ett manligt nätverk som ska jobba för jämställdhet och mot mäns våld mot kvinnor. David Lifmark, gymnasielärare i Falu, är en av initiativtagarna till den lokala gruppen och han tror att ett manligt nätverk i Dalarna behövs.

Det manliga nätverket är en organisation som jobbar för jämställdhet och mot mäns våld mot kvinnor. I Dalarna har det tidigare inte funnits någon verksamhet men det ska det bli ändring på nu. Nyligen har en grupp män börjat träffas för att prata om mäns roll i samhället och mäns ansvar för våld.

Sent i höstas hade gruppen den första träffen och sedan dess har man haft ytterligare två. Sammanlagt har ett femtontal män kommit på dessa möten. Daniel Igelberg är en annan av eldsjälarna bakom gruppen. Han bor i Säter och jobbar som dramapedagog och i sitt jobb har han sett ett stort behov bland män att prata om sin roll och sitt beteende.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".