Polisen söker Örebrogäng

Polisen i Borlänge vill veta mer om ett gäng från Örebro som kan ha varit i Borlänge natten då en polis i Borlänge blev beskjuten.
Fem män har suttit häktade i mer än två veckor, misstänkta för inblandning i händelsen, och det är de som påstår att de varit i bråk med ett gäng från Örebro tidigare på kvällen.
En av de misstänkta har nu släppts på fri fot.

De fem männnen har varit häktade misstänkta för grovt vapenbrott och förberedelse till grov misshandel.
Den man som misstänks för att ha skjutit mot polismannen har dessutom varit häktad misstänkt för framkallande av fara för annan. Han är numera dessutom misstänkt för narkotikabrott och dopningsbrott.

Det var på natten mellan lördag och söndag för drygt två veckor sedan som en grupp poliser skulle ingripa mot fem unga män som uppträtt stökigt på en restaurang i Borlänge.
En av de fem männen sprang ifrån platsen. En polis följde efter honom in på en bakgård, där den flyende mannen sköt ett skott mot polisen med ett avsågat hagelgevär. Skottet missade.

De fem häktade säger sig ha varit i bråk med ett gäng från Örebro tidigare på kvällen, och polisen vill nu gärna få veta mer om det här Örebrogänget och om bråket.
Polisen hoppas att personerna i Örebrogänget ska kunna ge en förklaring till varför de fem hade ett hagelgevär med sig på stan.

De fem är kända som tungt kriminellt belastade sedan tidigare, men polisen tror inte att den beskrivningen gäller örebrogänget. Polisen har nämligen vissa indikationer på vilka personer som kan ingå i det gänget.

En av de misstänkta har nyligen släppts på fri fot, men har är fortfarande misstänkt för brott. De fyra andra har omhäktats av Falu Tingsrätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".