Vittnen hörda om Äppelbomordet

Idag fortsatte vittnesförhören med den man som är åtalad för att ha mördat Marie Samuelsson i Äppelbom i somras. Idag hördes en man som varit anställda i den åtalades företag och han berätttade om hur sambon vid flera tillfällen sagt att han skulle smeka Marie Samuelsson med en stekpanna och köra ett spett genom henne.

Den åtalade har också frågat om vittnet kunde ordna några torpeder som kunde få bort Marie som han sa. Men det här vittnet poängterade att han slagit bort de här uttalandena med ett skratt - han hade inte taigt det på allvar.

Enligt vittnet så hade den åtalade 39-åringen en sådan jargong, men å andra sidan hade han aldrig hört 39-åringen uttrycka sig på samma sätt om någon annan än Marie Samuelsson.

Därefter hördes en granne till paret och berättade om hur Marie Samuelsson vid flera tillfällen berättat om hur hon misshandlats av sabon, slagit med knytnäven och kastats in i en hatthylla, tvingats krypa upp för trappan och hon berättade ocksåm om hur 39-råingen vid ett tillfälle då hon själv var närvarande såg mannen misshandla en hund.

Under förhöret med henne var den åtalade inte med i rättegångssalen utan fick lyssna utanför. Kvinnan gjorde i förhöret ett mycket trovädrigt intryck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista