Försvarets vittnen berättade i Äppelborättegången

Idag fortsatte rättegången mot den 39-årige äppelbobon som är åtalad för att ha mördat Marie Samuelsson i somras. Nu var det försvarets vittnen som tog plats i vittnesbåset.

Först ville försvarsdadvokaten få synpunkter på hur förhållandet mellan den åtalade och den mördade kvinnan varit som de båda vittnena uppfattat det. Både brodern och en kamrat till den åtalade sa sig ha umgåtts ofta med paret och inte sett några misshälligheter dem emellan.

Därfter hade försvarsadvokaten kallat två kvinnor som tidigare bott ihop med den åtalade. Här ville han påvisa att det inte då förekommit någon form av misshandel av de båda kvinnorna.

En av de båda kvinnor som idag berättade om att de haft ett bra förhållande under den tid de bodde ihop med den åtalade 39-åringen i Äppelbo.

Därefter fick den mordmisstänkte mannen kommentera vad vittnen tidigare sagt. Det gällde inte minst alla de vittnen som berättat om misshandel av den mördade kvinnan. Här poängterade den åtalade sambon att de huvudsakligen berättat vad de i sin tur hört av Marie Samuelsson. Han tillbakavisade anklagelserna om slag och misshandel med att de skulle vara rena lögner.

Även frågor ställdes om den mördades klubbjacka som åklagaren anser ha hittats i parets hus, medan den åtalade hävdar att det är en extrajacka som kvinnan kommit över. Den åtalade hävdar att Marie Samuelsson jacka fortfarande är borta.

Under onsdagen avslutas rättegången med slutpläderingar av åklagaren och försvarsadvokaten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".