Ansiktslyftning i Säterdalen

Planer finns nu på att göra en storsatsning i Säterdalen. Upprustningen beräknas kosta 50 miljoner kronor. René Mortensen, som arbetar med projektet, tror att ett trettiotal nya arbetstillfällen kan skapas.

Projektet vill ha en rejäl ansiktslyftning där inte bara dansbanan och barnens lekplats ska rustas utan allt ska lyftas. Uppe vid stora vägen till exempel ett hus byggas som ska fungera som en magnet för att dra folk ner till Säterdalen.

Utomhusteatern ska få nya lokaler och plats för en jättepublik. Och en kopia av det gamla kopparmyntverket ska anläggas.

Långa vandringsleder bortåt Solvarbo och Bispberg ska färdigställas så att man kan övernatta längs med stråken. Öringarna ska få trappor så att dom kan simma bort och para sig mitt bland alla barnen.

Smakar det så kostar det. 50 miljoner beräknas den här storsatsningen kosta.

- Jag är övertygad om att stora delar av det här kommer att förverkligas, det skulle verkligen bli ett ett lyft för den här delen av Dalarna, sägerRené Mortensen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista