Sim-EM

Silver till Hedemora-Jennie

Hedemoras simmartjej Jennie Johansson överraskade med att simma till sig en silvermedalj vid EM i  i Budapest på 100 m bröstsim. Hon delade andraplatsen med en danska.

22-åriga Jennie Johansson tävlar numera för Uppsala SS. Hon visade redan på SM i juli att hon den här säsongen tagit flera steg fram i sin karriär.

Under EM i Buapest har hon kapat personrekordet på 100 m bröstsim med 1,74 sekunder till 1.07.36. Hon är världsfemma i år på den noteringen.

Jennie Johansson har tidigare ett brons på kortbane-EM.

Hennes bästa distans är 50 m bröst, som simmas i helgen vid de pågående EM-tävlingarna. Efter insatsen i går finns det medaljchans även där.

Dessutom är hon nu aktuell för det svenska medleylagkappslaget, som också har en god medaljchans i EM.

Däremot avstod hon idag från att simma 200 m bröstsim.

- Jag är verkligen överraskad över silvret, säger Jennie själv. Jag körde på med alla krafter som jag hade ända in i mål.

Jennie Johansson har i några år betraktats som en lovande bröstsimmerska och nu har hon fått det stora genombrottet. Hon tror själv det beror på att hon ändrat sin träning. Hon tränar nu mindre än tidigare, men har i gengäld fått vara frisk. 

dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista