Misstänkt mord i X-teams lokal i Falun

Polisen misstänker att ett mord har begåtts i X-teams lokaler i Hosjö utanför Falun. Det var i samband med en husrannsakan i söndags som polisen kunde säkra vissa fynd som tyder på att ett grovt våldbrott har begåtts. Det är en 28-årig Falubo, som varit försvunnen sedan i söndags, som misstänks vara mördad.

I söndags fick polisen ett tips om att en person hade blivit misshandlad i X-teams lokal. Det fanns ingen misshandlad person i lokalen men det fanns spår efter att en misshandel hade ägt rum. Polisen gjorde då en husrannsakan och området spärrades av för teknisk undersökning.
Bo Persson, polisens presstalesman, säger att de fynd som gjorts vid den tekniska undersökningen plus andra omständigheter gör att det finns skäl att tro att ett grovt våldsbrott har inträffat. Men han vill inte gå in på några detaljer.
Nu fortsätter den tekniska undersökning och vittnen ska förhöras. Dessutom fortsätter polisen söka efter den fösvunna 28-åringen som misstänks vara mördad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".