Vårdpersonal jobbar i papperskläder

Landstinget personal tvingas jobba i papperskläder på grund av att tvättleverantören levererat för lite kläder. Margareta Leijon, som arbetar på Falu lasaretts centraloperation, tycker det här är slöseri med resurser.

- Det funkar ganska bra men det är nog många träd som går till spillo, säger Margareta Leijon. Jag tror inte att Simonsen har varit förberedd på hur pass mycket kläder dom måsta ha hemma.

Simonsens är landstingets tvättleverantör och har enligt uppgift leverat för cirka 2000 plagg för lite till landstinget ett misstag som beror på att dom är nya i branchen i Dalarna, säger Simonsens VD Ulf Ljungberg.

Men för att återgälda misstaget har företaget erbjudit personalen gröna kläder i stället för blå så att dom ska slippa papperskläder.

- Vi har erbjudit dom gröna kläder men dom vill tvunget ha blå, säger Ulf Ljungberg.

Han medger dock att hade Simonsens gjort bättre beräkningar så hade Falu lasarett fått sina kläder i tid. Företagets platschef säger att Falu lasarett ska få sina kläder inom fyra veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".