Döda kvinnan i Björsjö identifierad

Den döda kvinnan som hittades i en utbränd stöldanmäld bil i Björsjö utanför Smedjebacken var en 28-årig trebarnsmamma från Kopparberg. Det har Statens Kriminaltekniska laboratorium nu kommit fram till.
Kvinnan har hela tiden varit intressant för mordutredarna som ganska väl kartlagt hennes sista tid i livet och vilka hon umgåtts med.

Den 28-åriga kvinnan försvann den 17 januari. Tre veckor senare upptäcktes två utbrända bilar efter en skogsväg i Björsjö. I en av bilarna fanns kvarlevorna av en människokropp. Den ena bilen visade sig vara stulen i Säter, den andra i Kopparberg. En förundersökning om mord inleddes och den rättsmedicinska obduktionen visade att det rörde sig om en yngre kvinna som fött barn. Men hennes identitet var svår att fastställa eftersom kroppen var så svårt bränd.

Det är alltså först nu som Statens Kriminaltekniska Laboratorium genom en undersökning av kvinnans tandstatus och DNA plus en släktskapsanalys kommit fram till att den döda kvinnan i bilen var småbarnsmamman från Kopparberg.
I utredningen har det framkommit uppgifter att en ung kvinna åkt tåg mellan Örebro och Borlänge under eftermiddagen den 19 januari. Samma dag den 19 januari finns iakttagelser av en ung kvinna på en buss som gått från Borlänge station tio minuter över sju mot Säter. Polisen är nu angelägen om att komma i kontakt med människor som åkt med tåget och bussen.
Ännu så länge är ingen misstänkt mördare gripen. 10 poliser arbetar med utredningen och hittills har drygt 350 personer hörts.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".