Orsa ser över rutinerna för utskänkningstillstånd

Efter turbulensen kring handläggningen av utskänkningstillstånd i Mora och Orsa ser nu Orsa kommun över sina rutiner. Turbulensen har bland annat berott på att många krogar bytt ägare på kort tid och att belastningen på handläggarna har blivit för stor när antalet ansökningar tillstånd att sälja alkohol har ökat

Orsa ska anordna en lokal utbildning för krögare och andra som vill lära sig mer om alkohollagen. Enligt Anna-Karin Olsson, socialchef i Orsa, har kommunen också tagit kontakt med grannkommunerna för att diskutera hur handläggningen av utskänkningstillstånd ska organiseras i framtiden.
Orsa är en för liten kommun för att ha råd med en egen handläggare och det måste bli någon sorts samverkan. Kanske blir det ett samarbeta med Mora, på ett liknande sätt som idag, men med bättre kunskap och tydligare och bättre information till krögarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista