Messing diskuterar dalavägar

Idag kommer statsrådet Ulrika Messing till Dalarna för att diskutera vägfrågor med en rad myndigheter, organisationer och företag. På en del håll i länet, som i Västerdalarna, är besvikelsen stor för att planerade vägbyggen skjuts på framtiden i regeringens nya vägplan.

- Dels vill vi höra varför regementspengarna blev något helt annat och sen vill vi diskutera möjligheten att flytta över andra medel som ändå skulle tillfallit vårt län, säger Kurg Podgorski, kommunalråd i Malung.

Kritiken har bland annat gått ut på att motorvägsbygget mellan Falun och Borlänge bekostas genom ordinarie anslag i stället för de särskilda pengar som utlovades i samband med regementsnedläggningen i Falun.

- Kommunikationer är ju rent allmänt för vårt län en väldigt viktig fråga, säger Kurt Podgorski, kommunalråd i Malung. Med rätt kommunikationer har vi faktiskt bättre förutsättningar för befolkning, tillväxt och näringsliv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".