"Fullt lagligt att filma var vi vill"

Nu får rovdjursdebattören Tage Collberg i Borlänge svar på den kritik han riktat mot TV-programmet Uppdrag Granskning. Tage Collberg är bland annat kritisk mot att man har filmat med dold kamera i hans hem.
Nils Hansson, projektledare på Uppdrag granskning, säger att det de gjort är helt lagligt och att de använder metoden när det finns ett alvarligt missförhållande som inte kan dokumenteras på annat sätt.

Dalanytt berättade igår att Tage Collberg är upprörd över att han under flera månader har han blivit smygfilmad med dold kamera av en person som utgav sig vara en jaktkamrat till Collberg men som jobbade med ett reportage om tjuvjakt.
Tage Collberg är bland annat upprörd över hur materialet är vinklat och hur han framställs i programmet. Han är ordförande i Sveriges samarbetsforum i rovdjursfrågor, aktiv i rovdjursdebatten och känd för att vara mot all illegal jakt. Men han tycker att han i programmet framställs som om han i det privata är för tjuvjakt.
Nils Hansson säger att det var målet att visa att Tage Collberg står för en åsikt offentligt och en annan privat och att det är detta dubbelspel som man har lyckats dokumentera.