Dålig ekonomi på Högskolan Dalarna

När Högskoleverket granskar landets högskoleutbildningar har flera brister upptäckts. Dålig ekonomi har lett till sämre utbildning på många håll. Och dålig ekonomi är det också på Högskolan Dalarna, där Andrew Casson är vice rektor.

Högskoleverket konstaterar att dålig ekonomi har lett till färre undervisningstimmar och lärarnas arbetssituation är pressad. Andrew Casson medger att Högskolan Dalarnas dåliga ekonomi påverkar utbildningens kvalitet.

- Studenterna får ju mindre undervisning och lärarna blir mer stressade men jag tror ändå att vi lyckats hålla det på en god nivå, säger Andrew Casson.

En del utbildningar har inte nått upp till miniminivån för att anses högskolemässiga. På flera högskolor har examensrätten ifrågasatts och Högskolan Dalarna är inget undantag.

- Det var i ämnet sociologi som dom höjde ett varningens finger och där låg vi mitt inne i en omstrukturering, säger Andrew Casson som påpekar att man kommit tillrätta med problemen med ämnet nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista