Mora IBF och KAIS slås ihop?

I kväll kan Mora få en av Sveriges fem största innebandyföreningar vad gäller antalet aktiva. Mora IBF, med ett herrlag i division ett, och Kristinebergs AIS, med ett damlag i elitserien och ett herrlag i division två, kan komma att bli KAIS Mora.

- Tanken är ju att vi ska rida på framgångsvågen för idrotten i Mora och vi hoppas kunna spetsa organisationen och bli en starkare förening, säger Peter Wallin som är ordförande i Mora IBF.

Sedan Ryssahallen byggdes 1998 har KAIS och Mora IBF närmat sig varandra allt mer. I dag finns ett utvecklat samarbete mellan klubbarna, ett samarbetsavtal där spelare med kort varsel kan gå emellan föreningarna.

Med de omkring 800 aktiva medlemmarna skulle den sammanslagna föreningen bli den i särklass största innebandyföreningen på orter av Moras storlek.

Micko Holback, KAIS kassör, tror att det blir en sammanslagning i kväll.

- Vi får fler krafter och kan därför satsa på att göra bättre matcharrangemang och bättre ledarutbildningar. På sikt kan det stärka sporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista