- Nedskärningar ett kvalitetsproblem

- Högskolan har ju genomgått en omfattande nedskärningsprocess och det är naturligtvis ett kvalitetsproblem att kursutbudet minskar liksom undervisningen, säger Anders Wengelin, kårordförande för Falu studentkår vid Högskolan Dalarna.

Flera brister har upptäckts hos landets högskolor i en granskning som högskoleverket har gjort. Dålig ekonomi har lett till sämre utbildning på många håll, något som även drabbat Högskolan Dalarna.

- Det är viktigt att man som student har stöd från läraren under hela sin utbildningstid och möjlighet till handledning, säger Anders Wengelin som tror att mindre undervisningstid kan bli ett problem för enskilda studenter.

Nicklas Ericsson läser på idrottstränarprogrammet på Högskolan Dalarna och den enda kvalitetsförsämring som han har märkt under dom åren som han studerat är att det är mer självstudier idag.

- Vi har mindre lärarledda timmar. Det läggs ju större ansvar på studenterna och man får inte lika mycket hjälp med att få svåra saker förklarade och det kan vara svårt att få tag på lärare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista