Långa resor för KAIS i tvåan

Nu när Kristinebergs AIS herrar gått upp till division två i innebandy är man oroade inför kommande säsong. I ett förslag där KAIS spelar i norra serien kan man tvingas resa till orter som Gällivare och Luleå.

Innebandyförbundets tävlingskommité har lämnat ett förslag där KAIS spelar i norra serien men föreningen har skrivit en skrivelse till förbundet om reseproblemet som tar beslut nästa vecka.

- Vi har lag som Malmberget och det känner vi att det är en bit att åka, säger Joakim Paulsson är tränare i KAIS. Och om man jämför med andra lag så har vi inget derby eller andra matcher som kan göra det roligare att åka.

För KAIS blir den ekonomiska situationen svår att klara av om förslaget till serieindelning kvarstår. Resekostnader och övernattningar kommer enligt Joakim Paulsson överstiga KAIS Moras kostnader i division ett.

I en skrivelse till förbundet påtalar KAIS hur dåliga kommunikationerna är norrut från Mora, och att resvägen från Gävle till norrlandslagen är kortare.

Innebandyförbundet tar beslut i frågan nästa vecka, och klart är att något lag kommer att komma i kläm.

Enligt Peter Öhman som är ledamot i Innebandyförbundets tävlingskommité står det mellan KAIS, en gävleklubb och ytterligare någon klubb om vilken som tvingas ta sista platsen i norra serien.

- Kansliet har i uppgift att kolla upp alla resor i norra serien med olika alternativ och sen får vi ju titta på var resmilen totalt sett i serien blir minst, säger Peter Öhman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".