Fattig fritid för Faluns funktionshindrade

Falu kommun är sämst i länet på att hjälpa funktionshindrade barn och ungdomar till fritidssysselsättningar. Trots att alla kommuner har en skyldighet att se till att det här fungerar.

- Kommunerna skulle kunna göra mycket mer, det ligger ju på deras ansvar att ungdomarna ska ha en bra fritid, säger Lars-Olov Fredborg på Dalarnas handikappidrottsförbund.

För att lättare få ut dom funktionshindrade barnen och ungdomarna i kommunen startade Dalarnas handikappidrottsförbund ett projekt. Men trots att det har gått ett år sen projektet startade har inget hänt i Falu kommun.

Och anledningen till att Falu kommun står på ruta ett när det gäller att hjälpa funktionshindrade barn och ungdomar, beror på brister i kommunikationen, enligt Ivan Fäldborg på kulturförvaltningen i Falu kommun. Han vill inte att det här är något som man ska diskutera i radion.

- Det kommer ju inte sluta födas funktionshindrade barn och då gäller det att vi alla försöker ge dom möjligheten att välja en fritidssysselsättning, säger Lars-Olov Fredborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista