Fördröjd kårhusflytt oroar

- Vi blir ju lite oroliga att beslutet kommer att rivas men enligt indikationerna vi fått från kommun-styrelsen har vi inget att vara oroliga för, säger Caroline Altéus projektledare för kårhusflytten i Falun.

Förra året beslutade kommunfullmäktige i Falun att studentkåren vid Högskolan Dalarna ska få flytta in i det gamla stadshotellet i Falun.

Men igår beslutade fullmäktige att beslutet ska utredas igen.

- Det här drar ju ut på tiden och gör att vi inte vet när vi får vårt nya kårhus och att det blir mer tungrott, säger Caroline Altéus, projektledare för kårhusflytten i Falun. Vi kan ju inte säga till våra sponsorer när nånting sker utan om nånting sker.

Anledningen till att man vill ha ett kårhus i centrala Falun istället för uppe på Lugnet där det ligger idag är enligt Caroline Altéus att studenterna inte känner sig som falubor och att de nästan aldrig kommer in till stan.

- Gör man Falun mer attraktiv som studieort så kan man förhoppningsvis få hit fler bofasta efter studietiden, dra kompetens till regionen och ökar attraktionsvärdet i att studera vid Högskolan Dalarna i Falun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".