Tågkompaniet tar över tågdrift

Idag meddelade SJ att man från och med den 16:e augusti kommer överlåta driften av tåg i bergslagen till det privata Tågkompaniet. Det är för man ska spara ytterligare pengar på SJ som man inlett ett samarbete med Tågkompaniet.

- Vår ambition är att göra ett kvalitetslyft på trafiken och göra kunderna nöjdare, säger Jan Johansson, vd för Tågkompaniet.

SJ och Tåg i Bergslagen har länge bråkat om driftsavtalet som slöts för några år sedan. Jan Johansson tror att det kan vara därför SJ vände sig till dem.

Den personal som idag jobbar för SJ i Borlänge och Gävle kommer att erbjudas anställning av Tågkompaniet. Men de som jobbar i Västerås och Hallsberg kommer inte erbjudas anställning av Tågkompaniet och SJ kan tänka sig att varsla.

- Det kommer vi att föra en intern diskussion då vi ska kolla på omplaceringsmöjligheter eller om vi kan lösa det på annat sätt, säger Jan Forsberg, vd för SJ. Vi vet i nuläget inte om vi ska varsla men vi vet att det är ett trettiotal personer det här gäller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista