Frågetecken kring tågtrafiken

Privatägda Tågkompaniet tar nu över SJ:s rutter i Bergslagen som Dalanytt rapporterade igår. Leif Lindström, lokförare, tror att tågtrafiken nu kommer skötas bättre i Bergslagen men att det finns en del frågetecken.

- Om man tittar på kundperspektivet så tror jag att det blir positivt, säger Leif Lindström, lokförare och fackligt aktiv från Borlänge. Som det varit hittills så har SJ skött det här lite med armbågen.

- Däremot är jag lite förskräckt över hur själva beslutet tagits, säger Leif Lindström. Jag har tagit reda på att riksdag och regering inte är informerade. Och fackliga representanten i SJ:s styrelse kände heller inte till avtalet.

Samtidigt har SJ gjort stora förluster på turerna. Man hoppas nu på att förlusterna ska bli mindre i och med att Tågkompaniet tar över tågtrafiken i Berslagen.

- Det som är märkligt är att vi får ett statligt bidrag som vandrar genom statliga bolag ut på den privata marknaden, tycker Leif Lindström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista