44-åring anhållen för Björsjömordet

Mordet i Björsjö i Smedjebacken kan vara på väg att klaras upp.
I dag har tre män anhållits och en av dom misstänks ha begått mordet på den 28-åriga kvinnan från Kopparberg.

I början av februari upptäcktes två stulna utbrända bilar efter en skogsväg i Björsjö. I den ena fanns kvarlevorna av en människokropp.
En förundersökning om mord inleddes och ganska snart kundet det fastställas att det rörde sig om en yngre kvinna. Men det var besvärligt med identfieringen eftersom kroppen var så svårt bränd.

Först i början av den här månaden blev det klarlagt att den döda kvinnan ibilen var en 28-årig småbarnsmamma från Kopparberg som varit försvunnen sen den 17 jaunari. Och i dag ser det alltså ut som det här mordet är på väg att lösas.

Idag på morgonen anhölls tre personer i sin frånvaro. Under förmiddagen greps alla tre i Ludvikatrakten och gripandet var enligt polisen odramatiskt. En 44-årig man är misstänkt för mord, det rör sig om den man i Säter som den mördade kvinnan levt tillsammans med en tid.

De två andra är 22 och 24 år, dom är båda anhållna för grovt skyddande av brottslig och för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva ämnen.

Ett första förhör har hållits med männen och efter det har kammaråkagare PG Persson beslutat att anhållandena ska bestå.

Utredningen är i ett läge där ytterst lite information kan lämnas, säger polisen som fortfarande är angelägen om att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser av de två stulna bilarna och människor i deras närhet, dels då den Saab 9000 av 96 års modell som stals i Kopparberg dan före julafton, dels den Ford Sierra från 85 som stals i Säter den 17 januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista