Christina Boberg, initiativtagare till HBT-cafét i Mora. Foto: Matilda Eriksson Rehnberg
MORA

Norra Dalarnas första HBT-café

I Mora har man precis startat ett HBT-café för norra Dalarna. Det ska ordnas cafékvällar för homo-, bi- och transpersoner. Initiativtagare till det hela är Christina Boberg.

– När jag själv kom ut som homosexuell för två år sen kände jag ingen annan här uppe som var det. Genom dom här cafékvällarna hoppas jag vi når ut till fler som kanske behöver någon att prata med eller som bara vill umgås, berättar hon.

Sedan verksamheten startade har Christina Boberg fått flera mejl och hon har också startat en Facebookgrupp där ett 30-tal personer har blivit medlemmar.

– Så jag ser att det finns ett intresse och efterfrågan på det här, säger hon.

Caféet är ett samarbete mellan RFSL, Riksförbundet för sexuellt likaberättigande, och Medborgarskolan. RFSL arrangerar sen tidigare liknande cafékvällar i Falun, men det här är den första som startas upp i norra Dalarna.

Christina Boberg tror att det är något som kan behövas som stöd på en mindre ort.

– Jag tror att det är svårare att vara öppen med sin läggning på mindre ställen, jag vet själv flera som inte vågar helt, säger hon.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".