Innebandy. Foto Claudio Bresciani, Scanpix.
SPORT

Derbyseger för KAIS Mora

Publiken i Unihoc Arena fick se hela 14 mål i damderbyt i innebandy mellan KAIS Mora och IBF Falun. KAIS vann med siffrorna 8-6 (3-3, 3-2, 2-1), sedan IBF Falun bjudit hårdare motstånd än vad som på förhand tippats.

I och med segern har nu KAIS Mora tre raka segrar i serieupptakten. IBF Falun ligger i botten av tabellen med en enda inspelad poäng. Men för falulaget var det här ett rejält kliv framåt jämfört med matcherna förra helgen.

Faktum är att IBF Falun öppnade bäst spelmässigt och laget hade ledningen med både 2-0 och 3-1 innan Mora vaknade till och arbetade sig in i matchen. Forwarden Amanda Larsson var hetast i laget och bidrog till segern med hela fyra mål.

Segern var helt rättvis och ordnades i den andra delen av speltiden, men IBF Falun bjöd alltså på bra motstånd och hade en av matchens främsta spelare i målvakten Johanna Holknekt - med just KAIS Mora som tidigare klubbadress. Trots de åtta baklängesmålen var Holknekt lysande.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".