Fotboll

Brage snuvade Landskrona på tre poäng

Både Brage och Landskrona behövde tre poäng vid måndagens möte på Domnarvsvallen. Det blev till slut hemmalaget som tog fullpoängaren. Segern med 2-1 (1-0) betyder att Brage, med två matcher kvar, har fyra poäng och sex måls försprång för att slippa kvala sig kvar.

Brages trepoängare gladde större delen av den 2 843 personer stora publiken. I gästande Landskrona, med tränaren Henrik Larsson i spetsen, var det däremot bistra miner. Förlusten innebär att Landskrona med stor sannolikhet missar möjligheten till allsvenskt spel. I nuläget skiljer fyra poäng och en hel massa mål upp till Sundsvall.

Matchen på Domnarvsvallen blev mycket sevärd för publiken. Det handlade om böljande spel och högt tempo, från två lag som hade bestämt sig för att gå för seger.

Brage tog ledningen i den 30:e minuten genom Johan Eklund. Brageforwarden fick i väg en vänsterkanon från långt håll, ett välplacerat skott intill ena stolpen. Landskronas kvittering till 1-1 kom i 65:e minuten, när Fredrik Karlsson höll sig framme och fick in bollen från nära håll. Segermålet för Brage gjordes av Mathias Wiklöf i den 75:e minuten, fint framspelad av Pontus Hindrikes.

För Brage väntar nu Örgryte på bortaplan (16 okt) och Falkenberg på hemmaplan (23 oktober). Det behövs ytterligare någon poäng, helst seger i nästa match, för att platsen i Superettan ska säkras.