Abdullahi Ahmed Sabriye. Foto Martin Eriksson.
BORLÄNGE

Umis vill förbättra för somalier

I Borlänge har en somalisk förening startats för att förbättra integrationen för just somalier. Och enligt ordförande Abdullahi Ahmed Sabriye är det viktigt att man lär sig svenska och får ett jobb.

– Man har svårt att komma in i arbetslivet, det skulle vara enklare om man kom hit i tidig ålder och sedan får jobb. Det är det bästa sättet att integreras i samhället. Annars är man alltid isolerad, man går till SFI och sedan kommer man hem där man träffar sina landsmän. De flesta har ingen kontakt med svenskar. Men det är det som vi försöker förändra, säger Abdullahi Ahmed Sabriye.

Föreningen heter Umis och har närmare 500 medlemmar.

I allmänhet tycker Abdullahi ahmed Sabriye att Borlängebor har en bra inställning till flyktingar. Att man är intresserade.

– Och även från kommunens sida vill man förbättra integrationen. Förhoppningen är att vi ska kunna lyckas, att våra barn får arbete i framtiden, säger han.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".