GAGNEF

SD-ledamot kör bil olagligt

Sverigedemokraternas fullmäktigeledamot i Gagnef, Bo Åke Bernhard Ericson, har fått böta 12 500 kronor efter att vid flera tillfällen kört bil olagligt. "Oacceptabelt", säger SD:s orförande i Dalarna, Marie Edenhager.

Bo Åke Bernhard Ericson saknar giltigt körkort men har ändå kört bil, och för detta har han dömts till böter.


Återkallat körkort
Det var vid valet i september som Bo Åke Bernhard Ericson valdes in i fullmäktige i Gagnef för Sverigedemokraterna. Han är bland de äldsta i partiet med sina 87 år.

Förra året fick han sitt körkort återkallat på grund av sjukdom. Hans läkare tyckte inte att det var lämpligt att han körde bil.

Men trots detta så har han ändå kört olovligt vid fyra tillfällen under kort tid. Det var vid ett par tillfällen i somras, och två tillfällen alldeles före valet.

De här brotten rubriceras som grova och Bo-Åke Bernhard Ericson får böter på 12 500 kronor.


"Oacceptabelt!"
Marie Edenhager ör ordförande för Sverigedemokraterna i Dalarna, och hon blir förvånad över uppgifterna.

– Det kom som en överraskning för mig, det är naturligtvis oacceptabelt och jag kommer ta ett samtal med Bo Åke Ericson och samtidigt kommer jag göra en skrivelse till partiet, säger hon.

– Jag vill att partiet ska fatta ett beslut om vi inom Sverigedemokraterna måste ge en konsekvens för Bo Åke Ericson eller om han får vara representant för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. Eller om vi ber honom att avsätta sin plats för en ersättare, säger Marie Edenhager.

Vi har sökt Bo-Åke Ericson för en kommentar, utan att lyckas.

Dalanytt
dalanytt@sr.se