PÅ SPÅRET

"Pirrigt och kul"

Igår blev det klart vilka årets deltagare i SVT-programmet "På spåret" kommer bli. Och bland annat så kommer musikern Kalle Moraeus från Orsa vara en av dem som kommer tävla.

– Det är pirrigt och fruktansvärt kul, det ska bli svårt känns det som. Men jag har väldigt bra lagkamrat, Py Bäckman är väldigt skarp, säger Kalle Moraeus.


Berest
Enligt Moraeus så är Py Bäckman väldigt berest, och det är han själv också. Så när han fick förfrågan så tyckte han att det vore roligt att testa sina kunskaper.

Och han tror att det kommer bli svårt, fast han tror inte att det går att förbereda sig på något sätt.

– Nej det går nog inte att plugga inför "På spåret", man får väl se de senaste tio åren när jag har rest, som förberedelse.


Holm svår konkurrent
De andra som tävlar är Ebba von Sydow och Stefan Holm, Jenny Östergren och Niklas Strömstedt, Ylva Hällen och Anna Charlotta Gunnarsson, Hélène Benno och Peter Apelgren, Kerstin Brunnberg och Olle Palmlöf, Erik Haag och Martina Haag, Ebba Blitz och Adam Alsing, och förra årets vinnare Johanna Koljonen och Marcus Birro. Och av dessa så finns det några som Kalle Moraeus tror kommer bli svåra att slå:

– Ja Stefan Holm är fruktansvärd, och Birro är också en vinnare, men i princip allihopa är riktigt skärpta människor, säger Kalle Moraeus.

"På spåret" har säsongspremiär i SVT1 fredagen den 26 november. Programledare är Fredrik Lindström och Kristian Luuk.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".