Orienteringsutrustning. Foto: Pia Diaz Bergner/SR.
orientering

Eliasson femma totalt i världscupen

Orienteringseliten gjorde upp i den sista tävlingen i världscupen tidigare i dag. Domnarvets Lena Eliasson kom åtta i sprinten i de centrala delarna av Genéve och blev femma i världscupens totaltabell. Schweiziskan Simone Niggli fick än en gång springa först över mållinjen på hemmamark.

De två segrarna i Schweiz var Simone Nigglis 50:e och 51:a i världscupen. Svenskan Helena Jansson var nära att hota orienteringsvärldens suverän, men blev återigen tvåa, den här gången slagen med 14 sekunder.

Stora Tunas 18-åriga talang Tove Alexandersson gjorde ett riktigt bra lopp och sprang in som 23:a, knappt två minuter efter Simone Niggli.

Bästa dalatjej var Lena Eliasson, på en delad åttonde plats, 59 sekunder efter segrarinnan. I den totala världscupen slutade Lena på en femteplats.

Dalarnas herrar hade ingen lyckad världscupavslutning. Erik Rost slutade på en 27:e plats och David Andersson 34:a av 40 startande. Vann där gjorde Daniel Hubmann från Schweiz, före landsmannen Matthias Müller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".