Dalkurd håller sig kvar i ettan.
fotboll

Dalkurd säkrade nytt kontrakt

Dalkurd kan nu andas ut helt och hållet. Laget besegrade Vasalund med 2-0 på Domnarsvallen och är nu klart för spel i division I även nästa säsong.

Det var en viktig match för båda lagen, vilket även märktes på spelet i inledningen. Dalkurd fick precis den starten som laget hade önskat. 

Seymhus Abic satte dit 1-0 för hemmalaget efter 28 minuter. Vasalund kämpade för att ta sig in i matchen och hade mycket boll, men utan att komma till vassa avslutningslägen.

Dalkurd var desto giftigare, speciellt när laget kontrade. Så kom också 2-0-målet till med fem minuter kvar av ordinarie tid. Nedim Halilovic ryckte ifrån Vasalundförsvaret och rullade in bollen i mål från den högra delen av straffområdet.

Dalkurd spelade sin femte raka match utan förlust och är nu, ur alla teoretiska synvinklar, klart för division I även nästa säsong. Efter en trög start så har dalalaget gjort en stabil höst och är nu på den övre halvan av tabellen.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".