Demonstrerade för Gylle vårdcentral

När arbetarrörelsen firade första maj i Borlänge på lördagen var det många som demonstrerade mot demonstrationens huvudtalare. Det handlade om nedläggningen av Gylle vårdcentral som upprör många äldre.

Ja, många från pensionärsorganisationerna passade på att protestera mot nedläggningen av Gylle vårdcentral på första maj.

Ytterst ansvarig för nedläggningen är landstingsstyrelsens ordförande Alf Johansson som också var huvudtalare vid första majdemonstrationen. Men Alf Johansson tog inte illa vid sig av att vissa demonstranter demonstrerade mot honom.

-Första maj är ju till för att säga vad man tycker, sa han. Men hur jävligt det än känns måste någon ta ansvar för att landstingets ekonomi går ihop.

Roy Lundgren från PRO var en av dem som sa vad han tyckte om nedläggningen av Gylle vårdcentral.

-Vi kommer inte att ge upp, sa Roy Lundgren. Det finns livstidsfångar som blivit benådade så varför skulle inte vi också kunna få rätt till slut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista