Marita Hilliges, rektor för Högskolan Dalarna.
HÖGSKOLAN DALARNA

Mer pengar till lärarledda lektioner

I morgon kommer regeringen i den nya budgeten att föreslå mer pengar till lärarledda lektioner på högskolor och universitet.  Något som Högskolan Dalarnas rektor, Marita Hilliges, tycker är bra.

– Vissa utbildningar har ganska få lärarledda lektioner för att vi inte har så mycket pengar till de utbildningarna. Men vi använder modern teknik i ganska stor utsträckning, så tillgång till undervisningsmaterial har vi nog mer än på andra ställen.

Dessutom spelar man in föreläsningarna så att man kan titta på dem många gånger, och det är jätteuppskattat, säger Marita Hilliges.

–  Jag tror att det är framtiden att jobba på det sättet.

Men trots att man har mycket undervisningsmaterial så är förslaget att nu lägga mer pengar på lärarledda lektioner bra, tycker Marita Hilliges.

– Så jag ser fram emot att läsa budgetpropositionen som kommer förhoppningsvis i morgon. Jag är inte så hoppfull att det kommer bli mycket pengar, men varje ökning är ju bra.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".