Älgar. Foto Fredrik Sandberg, Scanpix.
ÄLGJAKTEN

Många tar ledigt under älgjakten

Den första jaktveckan är här, vilket brukar innebära att många tar ledigt för att jaga. Det märker man av bland annat på Grycksbo Pappersbruk.

– Postgången kommer bli annorlunda eftersom det är älgjakt, och sedan har det visat sig att någon är sjuk och då blir det väldigt synbart att det är större frekvens av lediga människor på företaget än det brukar vara. Det säger Maria Drugge på Grycksbo Papperbruk.


Lediga eftersöksjägare
Även hos polisen är det folk som tagit ledigt för att jaga älg.

– Det är många som jagar, men vi har ju vårat minikrav på hur många som måste vara i tjänst, så det finns ju folk. Men det märks ju att det är älgjakt. Det säger vakthavande befäl hos polisen, Christer Nelefeldt.

– Det enda som är svårt det är när vi har trafikolyckor, när vi ska beställa eftersöksjägare när rådjur eller älg som blivit påkörda. Då är det svårt att få tag i eftersöksjägare efter de är ute och jagar själva, fortsätter han.


Inga kommunstyrelsemöten
Och i Rättvik har man den här veckan inga kommunstyrelsemöten eller andra större möten inplanerade.

– Vi har ju några kommunalråd som är ute på älgjakt och det påverkar ju kansliet när de ska dra ärenden för kommunalråden. Det säger Jessica Framnell på Rättviks kommun.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".