Känd falupolitiker misstänkt för förskingring

En känd borgerlig politiker från Falun misstänks för att ha förskingrat pengar från föreningar där han har haft förtroendeuppdrag. Politikern har polisanmälts av den bostadsrättsförening han är medlem i, och det kan vara flera föreninger som drabbats. Det säger polisen i dag.

Enligt vad Dalanytt erfar har han förskingrat pengar från den bostadsrättsförening som han tillhör. Trots att dom pengarna senare betalats tillbaka, polisanmäler föreningen politikern. Och det kan saknas pengar i fler föreningar där politikern sitter i styrelsen. Han tillhör det ledande skiktet inom sitt parti. På ett nämndmöte i morse dök han aldrig upp utan är nu sjukskriven.

För några dagar en avgick politikern också från ordförandeposten i ett centralt partiorgan på länsnivå. På partiets länskansli säger man sig vara chockade över vad som hänt, och i Falun träffar oppositionsledaren Mikael Rosén  i dag ledarna för alla oppositionspartierna i fullmäktige för diskutera saken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".