Framsteg i utredningen av Hosjömordet

Fem personer är nu frihetsberövade misstänkta för mordet på en 28-årig man i X-teams lokaler i Hosjö utanför Falun. Och brottsmisstankarna har stärkts enligt polisen.

Fyra män är sedan tidigare häktade på sannolika skäl misstänkta för mord.
En femte person har varit anhållen i sin frånvaro men han anmälde sig självmant för polisen vid ett-tiden den gångna natten. Han greps och efter ett kortare förhör beslutade åklagaren att det anhållandet ska bestå.

Även den här mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord och han ska höras ytterligare innan åklagaren bestämmer sig för om han ska begäras häktad eller inte.

Dessutom anhölls i går vid lunchtid en sjätte person, misstänkt för medhjälp till grov misshandel. Även när det gäller honom ska ytterligare förhör ske innan åklagaren tar ställning till en eventuellt häktningsframställan.

En mängd material från den tekniska undersökningen har skickats in till Statens Kriminaltekniska Laboratorium.
En del svar har utredarna redan fått och de stärker misstankarna, säger polisen i ett pressmeddelande i dag.

Men ett problem för utredarna kvarstår; kroppen efter den 28-årige man som misstänks ha mördats, har ännu inte hittats, och polisen är därför angelägen om att få in tips som kan bidra till en lösning av det problemet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista